Bài tập hòa hợp chủ vị

Hôm ni acsantangelo1907.com vẫn hỗ trợ đến chúng ta một điểm ngữ pháp rất là đặc trưng đó là Sự liên minh giữa những thì, thân chủ ngữ và hễ từ. Bên cạnh kim chỉ nan cơ bản thì nội dung bài viết hôm nay đã triệu tập hầu hết vào các bài tập luyện Sự liên minh thân những thì Cô Mai Pmùi hương có lời giải nhằm các bạn luyện tập tốt rộng cùng xem bài viết tiếp sau đây nhé.

Bạn đang xem: Bài tập hòa hợp chủ vị

*
*
*
*
*
*
*
*
các bài luyện tập SUBJECT & VERB AGREEMENT tất cả đáp án

A. khổng lồ have B. have C. having D. has

Question 2: There are small……………………….between British and American English.

A. differences B. difference C. differently D. different

Question 3: The quality of these recordings __________ not very good.

A. be B. are C. am D. is

Question 4: The number of students in this class …………. limited lớn thirty.

A. be B. are C. is D. am

Question 5: Not only the air but also the oceans ……….. been polluted seriously.

A. have B. has C. is having D. are having

Question 6: Working in the factory ……….. not what children should do

A. be B. is C. are D. have been

Question 7: A large number of students in this school………. . English quite fluently

A. speaks B. is speaking C. has spoken D. speak

Question 8: Bread & butter ………. what she asks for

A. is B. are C. will be D. have been

Question 9: Either John or his wife ………breakfast each morning.

A. make B. is making C. makes D. made

Question 10: Some of the milk I bought last night ……….. not fresh anymore.

A. is B. is being C. are D. are

Question 11: The use of credit cards in place of cash ________ increased rapidly in recent years.

A. lớn have B. have sầu C. has D. having

Question 12: Neither of the answers ……………….. correct.

A. are B. is C. be D. have been

Question 13: The weather in the southern states ………….. very hot during the summer.

A. get B. have got C. is got D. gets

Question 14: Each of the residents in this community ……….. responsible for keeping this park clean.

A. is B. am C. are D. were

Question 15: Anything __________ better than going to the movies tonight.

A. is B. are C. am D. were

Question 16: What time __________ the news on TV?

A. is B. am C. are D. were

Question 17: The effects of cigarette smoking _________ have been proven to extremely harmful.

A. have sầu B. has C. lớn have sầu D. having

Question 18: Advertisements on TV ________ becoming more competitive than ever before.

A. is B. are C. was D. was

Question 19: One of the countries I would lượt thích khổng lồ visit ……….Italy

A. be B. are C. am D. is

Question 20: A pair of jeans _______ in the washing machine this morning.

A. is B. are C. have sầu been D. were

Question 21: Three weeks …………not enough for the holiday.

A. are B. were C. was D. be

Question 22: Linguistics……..out the ways in which languages work

A. find B. founded C. finds D. finding

Question 23: The Philippines………of more than 7000 islands.

A. consist B. consisting C. consisted D. consists

Question 24: The police ……….. to lớn interview Fred about a robbery.

A. want B. wants C. wanting D. has wanted

Question 25: Can I borrow your scissors? Mine …….not sharp enough.

A. is B. are C. isn’t D. aren’t

Question 26: A number of workers … asked for a rise since last month.

A. have B. has C. having D. khổng lồ have

Question 27: Some foods … hlặng ill.

A. khổng lồ make B. making C. makes D. make

Question 28: There … only a few people at the meeting last night.

A. been B. were C. are D. was

Question 29: Collecting old coins and paper notes … one of my hobbies.

A. being B. were C. are D. is

Question 30: Mr. Thomson with his wife & his three children … abroad

A. lớn be B. have been C. are D. is

Question 31: Neither Daisy nor I … glad khổng lồ vì that.

A. am B. has been C. are D. is

Question 32: The picture of the soldiers ………………. baông xã a lot of memories.

A. bring B. bringed C. brings D. are bringing

Question 33: Anybody toàn thân who …………. a fever must go trang chủ immediately

A. has B. have C. is D. are

Question 34: The English … lớn drink tea.

A. likes B. to like C. like D. has liked

Question 35: That you take a computer course … very necessary.

A. am B. have sầu been C. are D. is

Question 36: A pack of wild dogs ………… frightened all the ducks away

A. have B. has C. have sầu been D. has been

Question 37: Every elementary school teacher ……………. lớn take this examination.

A. have sầu B. has C. have had D. has had

Question 38: The jury at this trial ……….. members of the local communities

A. is B. are C. be D. has been

Question 39: Most of the students in this class __________ from South Africa

A. is B. am C. are D. comes

Question 40: Half of the money … to Mr. Lam.

A. belongs B. belong C. khổng lồ belong D. belonging

Question 41: The office …………on the weekend.

A. close B. closes C. is closed D. are closed

Question 42: The keys of the house ……….lost.

Xem thêm: Giải Vbt Ngữ Văn 9 Hay Nhất, Giải Bài Tập Sgk Ngữ Văn Lớp 9

A. have B. has C. have sầu been D. has been

Question 43: Ten miles ………. a very long distance for us lớn walk.

A. is B. are C. be D. am

Question 44: The books borrowed from the library ……… on my desk.

A. is B. are C. is being D. are being

Question 45: The boy who won the two medals ………. a frikết thúc of mine.

A. is B. are C. be D. being

Question 46: Three fifths of the lvà in this area ………. used for community purposes.

A. is B. are C. have D. has

Question 47: The pilot along with his passengers … rescued last night.

A. am B. have sầu been C. was D. is

Question 48: Where ……………. does your family live?

A. is B. are C. vì D. does

Question 49: The trousers you bought for me ………….. me.

A. doesn’t fit B. don’t fit C. isn’t fit D. aren’t fit

Question 50: Either you or I ……….. able to vày that job.

A. am B. is C. are D. be

Đáp án bài rèn luyện 1

1-D 2-A 3-D 4-C 5-A 6-B 7-D 8-A 9-C 10-A

11-C 12-B 13-D 14-A 15-A 16-A 17-A 18-B 19-D 20-A

21-C 22-C 23-D 24-A 25-B 26-A 27-D 28-B 29-D 30-D

31-A 32-C 33-A 34-C 35-D 36-B 37-B 38-B 39-C 40-A

41-C 42-C 43-A 44-B 45-A 46-A 47-C 48-C 49-B 50-A

Luyện tập 2: các bài luyện tập về sự việc kết hợp thân các thì nâng cao

Question 1: Billiards ……….. considered khổng lồ be an artistic sport.

A. is B. are C. have D. has

Question 2: Cattle ……….. raised mostly in the south of the United States.

A. is B. are C. have sầu D. has

Question 3: Measles ……….. proven to lớn be caused by a kind of virut.

A. is B. are C. have D. has

Question 4: The United Nations … its headquarters in New York city

A. have sầu B. having C. has D. lớn have

Question 5: The number of the months in a year …………twelve

A. was B. were C. are D. is

Question 6: What he told you………. . to be of no importance

A. seems B. seem C. must seem D. have sầu seemed

Question 7: Mr. John, accompanied by several members of the committee,………. . proposed some changes of the rules.

A. is B. are C. have D. has

Question 8: There … lots of snow in the garden

A. are B. is C. am D. have sầu been

Question 9: Tom doesn’t agree but the rest of us ….

A. does B. done C. bởi D. doing

Question 10: A lunch of soup và sandwiches ………not appeal to all of the students.

A. is B. are C. bởi vì D. does

Question 11: Above sầu the fireplaces ………. a portrait of Lenin.

A. is B. are C. be D. tobe

Question 12: The Japanese ……….. believed to be very self-respected.

A. is B. are C. have D. has

Question 13: A hundred pounds ……….. too expensive for that shirt!

A. is B. are C. be D. have been

Question 14: The City Committee ……….. trying to make the final decision about the matter.

A. is B. are C. be D. am

Question 15: Pliers ……….. for holding things firmly or cutting wire.

A. be B. am C. is D. are

Question 16: His silence … that he agrees with us.

A. mean B. means C. meaning D. lớn mean

Question 17: One of the girls who … working in this department … my niece.

A. is/being B. is/are C. is/is D. was/were

Question 18: Everybody … trying lớn do their best at present

A. have been B. to be C. are D. is

Question 19: Both of the girls … pretty, but neither of them…….intelligent.

A. are/are B. are/is C. is/is D. is/are

Question 20: Jlặng as well as I … always busy doing English homework.

A. be B. am C. is D. are

Question 21: The study of languages … very interesting.

A. is B. are C. am D. lớn be

Question 22: The police … come lớn the site of the accident.

A. have B. has C. has been D. have sầu been

Question 23: Every boy và girl in this room … the answer.

A. known B. know C. knows D. have known

Question 24: Here………the clown that you………….. best.

A. come/like B. comes/likes C. come/likes D. comes/like

Question 25: Korean ……….. very hard lớn learn.

A. is B. are C. be D. were

Question 26: My sister, together with her two children, ……….. to Hawaii at the moment.

A. flies B. fly C. is flying D. are flying

Question 27: No one………the right lớn tell me what to bởi or not to lớn bởi.

A. has B. have C. is having D. are having

Question 28: John or you ………. . khổng lồ be responsible for the unfinished work.

A. is B. are C. have D. has

Question 29: Both Peter và his girlfriend………. working for a ngân hàng.

Xem thêm: Công Thức Tính Chu Vi Hình Tròn Là Gì 404, Chu Vi Hình Tròn Là Gì 404

A. are B. is C. be D. is being

Question 30: Three kilos of potatoes … the basket is heavier.

A. vày B. does C. make D. makes

Đáp án bài luyện tập 2

1-A 2-B 3-A 4-C 5-D 6-A 7-D 8-B 9-C 10-D

11-A 12-B 13-A 14-A 15-D 16-B 17-C 18-D 19-B 20-C

21-A 22-A 23-C 24-D 25-A 26-C 27-A 28-C 29-A 30-D

Bài viết lúc này đến phía trên sẽ ngừng rồi, nếu như khách hàng như thế nào gọi hết được triết lý và có tác dụng không còn được bài xích tập nhưng acsantangelo1907.com sẽ cung ứng thì mình tin chắc rằng các bạn đã nạm kiên cố được điểm ngữ pháp về việc liên minh của các thì, nhà ngữ và hễ từ rồi. Nhưng xem xét là cũng buộc phải liên tiếp xem xét lại để rời quên nhé. Chúc các bạn học tập tốt!


Chuyên mục: Tổng hợp